Lidt om glasset på uret

Billige ure bruger oftest mineralglas krystal

Omkostningerne ved Hardelex glas der er brugt i de billige militær og army ure,  ligger i mellem omkostningerne ved safirkrystaller og omkostningerne ved plastkrystaller. Generelt er en mineralsk krystal et almindeligt glas krystal, der er blevet behandlet eller kemisk behandlet så det tåle ridser. Selvom den ikke er så ridsefast som safir, er den mere ridsefast end plast.

 

Under ekstreme varme eller kolde forhold - glasset kan knække eller knuses. Den største fordel ved en mineralsk glaskrystal ligger i prisen på militær uret. Det er svært ved syn at fortælle om det er en krystal er mineral eller safir. Hardlex glas er udviklet som et billigt alternativ til almindelige mineralglas og safirglas.  

 

Billige ure bruger oftest mineralglas krystal

 

Det er et billigt og bedre end skiver lavet af akrylglas eller plexiglas, der bruges i mange billige miltær og army ure. Hardlex er et godt mineralglas, Safir er et trin op og prisen følger med. Der findes flere variationer og kvaliteter af Hardlex glas og den type som er i billige militærure er glas som er forstærket med en ekstra hård film (som på mobiltelefoner) som er lagt over mineralglassen.

 

MENU KNAP         TILBUD KNAP

 

Hvad er Hardlex? 

Hvordan sammenligner det med mineralsk glas, normalt glas og safirglas i forskellige egenskaber som styrke, hårdhed, ridseevne og vægt? Hardlex er et varemærke navn for et syntetisk mineral kompositmateriale produceret af Seiko. En stor del af DeFedeUres billige militærure har Hardlexglas. Der er flere kvaliteter med varierende egenskaber, men generelt er det noget blødere, men meget mere fleksibelt end en rent syntetisk safir.

 

Dette giver den meget god ridsefasthed, men ikke så god som safir men større slagfasthed. Den japanske producent Seiko har udviklet dette materiale til at lukke den kvalitative kløft mellem mineral og safirglas. Seikos krystaller har en har flere QC-fejl med safir glas end med Hardlex glas. QC-spørgsmålet er mikroskopisk og er ifølge ingeniører betydeligt nok til at være en svaghed i safiren. Hardlex er lidt blødere og lidt mere modstandsdygtig over for slag.

 

OBS! Et tip om Hardlex og saphir glas:

 

Hvordan kan du mærke at der er tale om safir glas? Safir glas holder stuetemperatur og vil føles kølig når de sætter den op mod næsen. Hvis glasset føles kold, er der tale om safir glas.